paprika

Canon Photo Campus

Canon luidt de laatste maanden van 2016 in met een geweldig tweedaags evenement voor fotografie liefhebbers: de Canon Photo Campus. Tijdens de Canon Photo Campus in Zaandam op 19 en 20 november  word je geïnformeerd en geïnspireerd door alles wat Canon je biedt op het gebied van fotografie.

Het belooft een geweldig evenement te worden! Er staan diverse activiteiten, lezingen en workshops op het programma.

img_1403

Airborne Luchtlandingen Ginkelse Heide Ede

Op de Ginkelse Hei zijn meer dan 700 parachutisten geland. Met de eerste Mass Drop begint de Airborne Herdenking op de Ginkelse Heide, bij het Airborne monument aan de N224. 
Engelse parachutisten van het 2nd Battalion The Parachute Regiment, militairen van de 11de Luchtmobiele Brigade uit Nederland, para’s uit onder andere Amerika en andere NATO landen en tientallen Pathfinders sprongen uit verschillende vliegtuigen, waaronder Hercules en Dakota’s.

img_7490

IJsbeeldenfestival Zwolle

Reis door een bevroren wereld
Het nieuwe thema voor het Nederlands IJsbeelden Festival 2015-2016 was: ‘Journey through a frozen world’. Een unieke reis naar een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw.  Met meer dan 250.000 kilo ijs, 250.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C wordt een wereld van ijs en sneeuw gerealiseerd. Je kwam in aanraking met culturen en tradities die je versteld deden staan. Maar ook zie je indrukwekkende architectuur, natuurlijke fenomenen en historische bezienswaardigheden.

’s Werelds beste ijskunstenaars kwamen naar Nederland
Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld kwamen naar Nederland om hun kunsten te tonen. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars maakten gezamenlijk in enkele weken tijd adembenemende ijssculpturen en imposante themawerelden.

IMG_6413

Loslopende apen in Apeldoorn

De Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de stad Apeldoorn. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos (200 ha). In Apenheul leven apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De dieren leven er heel vrij: gaas of tralies ziet men er bijna niet. Sommige soorten lopen zomaar tussen de bezoekers rond. Andere, zoals de gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans leven op ruime eilanden.

Edelhert

Ontdek het Edelhert in park Hoge Veluwe

Het edelhert wordt wel de koning van het Park genoemd. Dat komt vooral door het imposante uiterlijk van een volwassen mannetje. Het kolossale gewei, de imponerende hals en de trotse houding; het hert heeft absoluut iets koninklijks.

In het Park leven ongeveer 200 edelherten. De mannetjes (herten) leven het grootste deel van het jaar samen in groepen die we roedels noemen. De vrouwtjes, de hindes, leven in die zelfde periode ook in roedels, samen met hun kalveren en eenjarige herten. De hindes dragen overigens geen gewei.

Edelherten zijn herbivoren, ze eten dus plantaardig voedsel. Ze voeden zich o.a. met gras, heide, boomschors, knollen, wortels, vruchten, zaden, knoppen, scheuten en loof van bomen.